In de voortdurend verandere wereld van kunstmatige intelligentie (AI) hebben platforms zoals ChatGPT en Copilot nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd. ChatGPT, ontwikkeld door OpenAI, is een geavanceerd taalmodel dat in staat is om natuurlijke conversaties te voeren. Aan de andere kant heeft Microsoft Copilot gelanceerd om te assisteren in Microsoft Office applicaties. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden die deze technologieën te bieden hebben.

ChatGPT: Faciliteren van Conversaties met een Virtuele Gesprekspartner

ChatGPT, gebaseerd op het GPT-3.5-model, gaat verder dan een traditionele chatbot. Het fungeert als een instrument om natuurlijke taal te begrijpen en genereren, waardoor betekenisvolle gesprekken mogelijk zijn. Van toepassingen in klantenservice tot educatie, opent ChatGPT nieuwe perspectieven voor interacties tussen mens en machine. Het kan worden ingezet in diverse domeinen, zoals het genereren van creatieve content, het verstrekken van nuttige informatie, en zelfs als een schrijfassistent voor taken zoals het opstellen van blogs.

Copilot: AI assistent in Microsoft Office

Copilot is de AI assistent van Microsoft die helpt om sneller en efficiënter in Office applicaties te werken. Zo kan het helpen om e-mails te sorteren en te beantwoorden in Outlook maar het kan ook grote data in Excel analyseren en complexe formules opstellen om tot inzichten te komen.

Training volgen in Microsoft Copilot, Chat GPT of andere AI trainingen volgen?

  1. Wil je je verdiepen in alles wat Microsoft Copilot te bieden heeft? Bekijk hier de trainingen en cursussen van onze partners.
  2. Wil je het maximale halen uit ChatGPT? Bekijk dan hier de beste ChatGPT en AI cursussen.

De combinatie van ChatGPT en Copilot-trainingen opent nieuwe mogelijkheden voor wat haalbaar is met AI. Of je nu betrokken bent bij softwareontwikkeling, contentcreatie, of simpelweg nieuwsgierig bent naar de toekomst van AI, deze technologieën bieden boeiende en innovatieve perspectieven.

Previous post Wat zijn de voor- en nadelen van Excel?